Rundt om Drammen nr. 1
Lansering 18. mars

Drammensbiblioteket mandag 18. mars kl. 1900

Av Torkild Alsvik

Rundt om Drammen har i disse dagene sendt ut det første nummeret i den nye årgangen. Temaet i nr. 1 er «Barndom» – med flere fortellinger fra Drammen, Nedre Eiker og Svelvik.

* På møtet får vi først en kort gjennomgang av innholdet i nr 1, 2019:

Vi kan lese fem ulike oppvekstskildringer fra Drammen, Nedre Eiker og Svelvik, videre historien om Havnevik skole i Svelvik og en presentasjon av Barnebokforfatteren Turid Farbrodt som bodde i Strømsgodset.

Jørn Fevang og Torkild Alsvik skriver om den historiske framførelsen av Bjarne Eriksen og Daniel Hanssens kantate til Strømsø kirkes 275 års jubileum i 1942. Torkild skriver også om hvordan Elling M. Holst startet leiebiblioteket sitt på 1830-tallet, Torjus Moland skriver om Johan Halvorsens debut som korpsmusiker og Terje Røren har funnet ut hva «Skarsbroen» i Bragernesåsen var. Birgitte Simensen Berg har intervjuet Lise Christoffersen, som var konkurransen i forrige nummer.

* Så vil vi møte Aud Langbo i samtale med Erling Sørli. Aud vil fortelle fra oppveksten på Pukerud: «Var det langt fra Pukerud til Drammen på 1940-tallet?» – I nr. 1 har Erling skrevet om hvor stor glede han hadde av barnetimene til moren, Kirsten Langbo, da han var liten.

* Deretter vil Liv Evju lese et par stykker fra Turid Farbrodts bøker. Vi møter barna Tutti og Per.

* Siste innslag på seminaret er ved Per Erik Marheim som vokste opp i «gate 3» på Austad. Hvordan var det å vokse opp der i årene etter krigen?

Programmet er planlagt til omtrent en time. Det vil være mulig å få kjøpt både Rundt om Drammen nr. 1, 2019 og eldre nummer. Man kan også tegne seg som abonnent.

Storkommunen inn i redaksjonen

Rundt om Drammen fikk i fjor to nye medarbeidere i redaksjonen: Vidar Olsen fra Svelvik og Kjartan Fønstelien fra Nedre Eiker. Vi tar på denne måten sikte på å bringe lokalhistorisk stoff fra hele den nye storkommunen.

I nr. 1 gjengir vi Amagda Johansens beretning om å dra på drivgarnsfiske etter laks med bestefaren. Amagda vokste opp på Svelvikveien. Videre forteller Vidar Olsen om Havnevik skole, hvor han selv var elev den siste tiden.

Fra Nedre Eiker forteller Kåre Christoffersen om sin oppvekst i Solbergelva. Vi har fått låne fortellingen fra Reidar Lunds bok «Arbeidsfolk».

KONTAKT:

Torkild Alsvik, telefon: 32 81 73 13 eller 900 47 779, e-post: torkild_alsvik@outlook.com

Del denne artikkelen

Likte du artikkelen?

Bestill et abonnement