Vi øker aktiviteten

Av Torkild Alsvik

Rundt om Drammen er nå godt inne i sin 30. hele årgang. Høsten 1988 kom et prøvenummer av Rundt om Drammen, og fra nr 1, 1989 har bladet holdt stø kurs. Denne jubileumsårgangen er en grunn til at vi øker aktiviteten rundt bladet.
Som noen av våre lesere opplevde, hadde vi for tre måneder siden et arrangement på Drammensbiblioteket som vi kalte et lanseringsseminar for nr. 1, 2018. Vi vil arrangere tilsvarende kvelder ved hver utgivelse i første omgang ut dette året. Men vi gir dem nå tittelen «Omkring Rundt om Drammen».
På disse kveldene vil vi gi en kort presentasjon av innholdet i det siste nummeret. Og så vil et par av medlemmene i redaksjonen – eller andre – holde et lite kåseri om et emne som knytter seg til en artikkel i dette heftet.
På den første kvelden snakket undertegnede om troen på astrologi i det gamle jordbruket med utgangspunkt i gamle norske almanakker. Så leste Liv Evju og jeg en del strofer fra Elling Holst bok «Til seters» og viste Lisbeth Bergs tegninger til. Til slutt snakket Erling Sørli om hvorfor så mange arbeider med lokalhistorie. – I skrivende stund er ikke programmet for neste «Omkring-kveld» klart.
Vi kan vel gjette på at det egentlig ikke er så mange av våre lesere som har vært inne på Rundt om Drammens hjemmeside. Den har vært lite innbydende, og vi har slitt med å holde den a jour. Derfor har vi nå inngått en avtale med trykkeriet vårt, Saturn, og i slutten av april lanserte vi en ny hjemmeside. Av tekniske grunner har vi måttet gi bladet en ny nett-adresse: www.rundtdrammen.no.
Man vil fortsatt ikke kunne lese hele bladet på nettet, men vi håper at det vi legger ut, vil være litt appetittvekkende. Kanskje det får nye lesere til å tegne abonnement. Det er dem vi lever av. – Vi har aldri søkt offentlig støtte, og vi har greid oss uten å tegne annonser.
I redaksjonen har vi diskutert om vi skal gå ut på Facebook med bladet. Nå har Facebook vært i hardt vær i det siste, men det som gjør at vi har nølt, er det merarbeidet det vil gi redaksjonen. På den andre siden regner vi med at vi kan nå flere potensielle lesere der ute, og det er viktig for oss.
Om kort tid blir tre kommuner en: Nye Drammen. Det er aktive lokalhistoriske miljøer i både Nedre Eiker og i Svelvik, og dem vil vi knytte nærmere kontakt med. De siste par årene har vi hatt stoff både fra Svelvik og fra Nedre Eiker. Vi håper slike artikler vil bidra til at vi får flere lesere i hele den nye kommunen. – Men vi bringer fortsatt gjerne stoff fra hele distriktet, om det passer sånn.
Vi også måttet skaffe oss nye e-postadresser: abonnement@rundtdrammen.no og redakjson@rundtdrammen.no. Men vi ser også fram til å treffe folk på «Omkring-kveldene».
Sees vi på «Omkring Rundt om Drammen» på Drammensbiblioteket mandag 11. juni kl. 19? Alle er velkomne til en drøy time lokalhistorie! Ta gjerne med en venn eller to. Gratis adgang.

Del denne artikkelen

Likte du artikkelen?

Bestill et abonnement